Centre Excursionista Montserrat 1922 - 2022, 100 anys fent camí
Centre Excursionista Montserrat1922 - 2022, 100 anys fent camí

2015

8 febrer - Sant Llorenç Morunys- Coll de Jou (Solsonès)

Foto de grup a Coll de Jou

Fins a 18 participants ens vam reunir el dia 8 de febrer per realitzar la sortida alternativa al Clot de Vilamala. Degut a les darreres pluges i gelades, no era aconsellable realitzar aquesta sortida al lloc previst, així que vam fer la sortida alternativa que la Mite ens tenia preparada, des de Sant Llorenç de Morunys fins a Coll de Jou, tot pujant per una pista molt marcada i realitzant la tornada per una tram de GR-7.

La vista des de Coll de Jou va ser espectacular i el retorn pels corriols del GR-7 ens van animar per, en alguna altra ocasió, realitzar algun tram més del mateix.

Us esperem a la propera sortida el dia 22 de març a Rupit.

18 gener - Vallhonesta (Bages)

Foto de grup a l'aiguabarreig del Cardoner-Llobregat

Bonica sortida per descobrir petits racons i tresors del Bages la que ens ha reunit avui a 24 participants. Inicialment ens hem trobat 22 persones a l'hora acordada. Des del mateix punt de sortida hem anat caminant per una boira gebradora que, a part de glaçar el paisatge, també ens deixava els cabells plens de glaç.

Un cop passat el ramal de la sèquia de Viladordis, ens hem dirigit al Pont de les Arnaules, on la foto és obligada. Ha estat un dels primers racons per descobrir pels amics senderistes de l'Anoia que ens acompanyaven.

Tot seguit hem descobert el pont que dona nom al Pont de Vilomara i directament hem enfilat cap a Sant Jaume de Vallhonesta on ens esperaven dos participants, el Ricard i l'Anna que ens han fet una pinzellada de la hitòria de Sant Jaume i Sant Pere de Vallhonesta, i també de la Torre del Breny.

Mica amb mica, mentre ens acostavem a Sant Jaume hem pujat per sobre de la boira, que ens ha deixat un verdader espectacle: mar de núvols amb Montserrat a una banda i la Serra del Gili (que vam visitar la sortida anterior) a l'altre.

Després del desitjat esmorzar, hem baixat a visitat Sant Pere de Vallhonesta i tot seguit un roure centenari que va ser partit per la meitat fa pocs anys.

Ens hem acostat a Sant Vicenç per anar directament al darrer dels racons d'avui, l'aiguabarreig on s'ajunten les aigües del Cardoner i del Llobregat i finalment hem passat per la Torre del Breny, singular monument funerari del S.II.

Tot plegat hem arribat a temps per pujar al tren que ens retornaria a Manresa de les 14:50. Tot cornometrat!!!

Un matí força entretingut del que esperem haguin gaudit tots. Us deixem unes quantes fotos de la sortida. Fins la propera el dia 8/2 als Clots de Vilamala!

21 desembre- Barraques de Vinya (Bages)

Foto de grup al Puig Gili

Fins a 21 participants en vam reunir diumenge dia 21/12 per arribar-nos, tot resseguint unes quantes agrestes barraques de vinya, i passant per la Bauma Roja, fins al cap de munt del Puig Gili, des d'on vam poder gaudir d'unes fantàstiques vistes de Montserrat.

 

Va ser una matinal, més curta del que esperavem, per conèixer racons desconeguts i poc conurreguts de la nostra sorprenent comarca, el Bages.

 

Fins la propera sortida de CEM Senders, el dia 18 de gener del 2015 a Vallhonesta!

16 novembre - Pont Cabradís (des del Pont de Valls)

Foto de grup (pont cabradís al fons)

Fins a 34 participants ens vam trobar per anar a visitar el Pont Cabradís (Berguedà). D'entre les diverses opcions per arribar-hi, en Ton Pio, coordinador d'aquesta sortida, va estriar des del Pont de Valls.

Va ser una matinal llargueta que ens va permetre estimular el nostre sentit de l'equilibri, tot superant trams amb cadenes, cordes, petites grimpades i desgrimpades, terres relliscosos, travessar rierols...tot un circuit d'aventura!!!

Us esperem la propera, el dia 21 de desembre per visitar les Barraques de Vinya que tenim a la comarca.

26 octubre - La Serra de Busa (des de Sant Pere de Graudescales)

Foto de grup

Tot i la durada d’aquesta segona sortida (gairebé 8h!), un grupet de valents i valentes , gos inclòs, ens hem animat a participar i l’experiència no ens ha defraudat. La sortida ha estat d’alló més variada: hem fet de “caçadors de bolets”, hem gaudit al “circuit d’aventura” i hem jugat a “fet i amagar” (uns desapareixien i els altres no els trobàvem).

Sortint cap allà les 9 del matí de l’ermita de Sant Pere de Graudescales (a la vall d’Ora) hem començat a pujar “pel dret” gairebé durant 1h30’. Cansats però amb unes vistes molt boniques de tota la vall hem arribat a la part de dalt de la Serra de Busa, on un camí ample i més còmode ens ha portat fins el Mirador del Serrat i una estoneta després, al nostre objectiu… la Presó de Busa. Algú s’ho ha pensat dues vegades abans de creuar la passarel·la d’accés, però les vistes sobre Port del Comte, la Serra d’Ensija, el Pedraforca, …(i els voltors sobre els nostres caps), ens ha permès relaxar-nos i gaudir , simplement de la natura en el seu estat més pur.

Decidits, hem retornat sobre les nostres passes però en arribar a la Font de Busa hem seguit camí resseguint la cinglera, que ens ha ofert unes magnífiques vistes de la comarca. Bé, gairebé a tothom perquè el club de boletaires estava més ocupat mirant el terra!

Un cop feta la parada per dinar hem continuat fins arribar a la zona de les escales, punt per on hem desgrimpat per tornar a trobar el camí que baixa cap a la Vall d’Ora. En arribar a la Font de Reguerets ens hem retrobat amb dos companys i el gos (que han anat per un camí alternatiu) i tot el grup hem continuat baixant fins que, en arribar a un trencall, un grupet de persones s’ha despistat i han marxat cap el cotxe per un altre camí. La resta del grup, que hem seguit pel camí paral·lel al riu, hem tardat una estoneta més. Eren les cinc de la tarda i just començava a fer-se fosc.

Cansats però contents hem fet via cap a casa.

28 setembre - Voltants Ribera Salada

Foto de grup a l'Aiguabarreig

Per inaugurar el curs ens hem reunit 16 participants disposats a donar una volta pels paratges, no gaire concorreguts, de la Ribera Salada (Solsonés). Ens hem trobat a l'hora convinguda i hem anat directament fins al Pont del Clop, punt d'inici de l'excursió. Poc després de començar la sortida, hem hagut de descalçar-nos per travessar la Ribera Salada per primer cop, donant el primer "toc" d'aventura de la jornada.

El segon "toc" ha estat el pujar "a quatre grapes" per localitzar el camí i el tercer travessar de nou la Riera, per a dirigir-nos fins al bonic "aiguabarreig" on hem aprofitat per fer la foto de grup.

A partir d'aquell moment hem pogut anar seguint el track i els senyals d'Espai Natural Ribera Salada, trobant al nostre camí i travessant unes boniques i restaurades cases Rurals que convidaven a descansar.

Afortunadament hem realitzat la sortida "curta" perquè, quan faltaven de 15 a 20 minuts per a arribar de nou a l'aparcament del Pont del Clop ha començat a pluvisquejar i un cop dins del cotxe la pluja ja ha estat generosa i abundant fins l'arribada a Manresa.

14-15 juny - Gúbies del Parrisal (Ports de Beseit)

Us deixem una petita mostra de fotos de la sortida que vam realitzar a les Gúbies del Parrisal (Ports de Beseit).

11 maig- Sobrepuny (1.656 m)

Tot i les previsions meteorològiques un grup de 18 persones hem sortit de Manresa a les 7.30h per tal d’anar a la Nou de Berguedà i pujar un dels cims més alts del Catllaràs, el Sobrepuny, amb una altitud de 1656 m.

El punt de sortida ha estat l’aparcament del poble. Des d’aquí, hem anat seguint el GR 241, que poc a poc s’anava enfilant i permetia gaudir d’unes bones vistes de la Nou. Després d’un quart hora caminant abandonem el GR i comencem a seguir marques grogues que ja no abandonarem durant molta estona. La pujada entre pins i alzines és constant, així que fem una primera parada per agafar aire, i poc després una altra per esmorzar una mica. Ara ja es comencen a intuir les serres d’Ensija, Pedraforca i Moixeró, tot i els núvols que les rodegen. Continuem la marxa fins arribar a una zona de faigs, amb un de monumental que uns quants aprofiten per abraçar i agafar energies per arribar al cim!. Uns quants metres més amunt ens trobem un mirador natural des d’on podem gaudir d’unes vistes fantàstiques a diferents serralades i a la Bauma del Teixidor. Un últim esforç i deixem les marques grogues per seguir les del PR-C 199 que ens duran finalment al cim.

Hem gaudit de bones vistes, però els núvols han fet que no hagi estat un dels dies més espectaculars. Hem esmorzat i ben aviat hem reprès la marxa, ja que l’amenaça de pluja anava augmentant.

De baixada hem seguit primer les marques del PR fins arribar al Collet del Faig, i més endavant les del GR 241. A destacar d’aquest tram les Agudes, dos turons amb una forma molt peculiar que es troben a peu de camí, i també la Mina de les Agudes.

I poc després de la 13h ja tornàvem a ser als cotxes. Uns quants hem decidit quedar-nos a dinar per la zona i la resta han tornat cap a casa.

2 març - Cingles de la Garganta (un lloc per descobrir)

Foto de grup

Fins a 31 participants ens vam reunir diumenge dia 2 de març per visitar els Cingles de la Garganta, al Berguedà. Tots espectants per visitar aquest indret poc conegut, vam sortir puntualment de Manresa amb el dia força clar, per dirigir-nos al punt de sortida,  l'aparcament de les mines de Fígols on la boira semblava que no ens deixaria veure les vistes de la zona.

Mica en mica, vam anar guanyant alçada, i ens vam col·locar sobre dels núvols. Després de recórrer plàcidament un trajecte inicial per pista, ens vam desviar a l'esquerra per un corriol. A partir d'aquest moment, el recorregut va ser molt entretingut. Ens haviem de fixar on col·locavem els peus tant per l'alçada com per les pedres sueltes, haviem d'anar esquivant les branques i les argelagues, petites grimpades i desgrimpades, descobrint per on anava el camí de tornada...tot això entre parada i parada tot contemplant les vistes dels Cingles que anavem resseguint, el pantà de la Baells i les muntanyes del davant amb el Sobrepuny despuntant.

A l'hora de dinar, tal i com estava previst, haviem acabat la nosta circular i els que anavem preparats vam poder gaudir del nostre àpat a la zona de picnic habilitada al costat de l'aparcament.

Us deixem unes imatges per gaudir de les vistes.

La propera, el dia 13 d'abril al Sobrepuny!!!

2 febrer- Moles del Corb i de Sant Honorat

Foto de grup

Les pluges de dissabte no van fer enrrera els 29 participants que ens vam trobar per a fer la segona sortida de l'any, a una població propera, però poc freqüentada: Peramola. A  l'Hotel Can Boix, aproximadament un 1 Km abans d'arribar al poble, hi ha l'inici de l' excursió a la Roca del Corb, i posteriorment, tot gaudint d'unes espectaculars vistes de la zona, de les seves cingleres i canals, fins a la Mola de Sant Honrat.

Tot seguint les indicacions del Junyent i del Vicenç vam anar avançat. Ens vam desviar del camí per pujar, tot fent una petita grimpada a la Mola del Corb, anant amb compte de no relliscar amb alguna petita clapa de glaç.

Després d'esmorzar, vam resseguir per sota la cinglera. Tot i que hi havia algun tram aeri, afortunadament la pedra era seca i amb l'ajuda d'unes cadenes vam poder passar sense problemes.

A quarts de quatre de la tarda, després d'haver visitat l'ermitat de Sant Honorat, vam acabar la nostra circular.

Us esperem la propera sortida, el dia 2 de març, als Cingles de la Garganta, al Berguedà!

12 gener - De Monistrol de Montserrat a Sant Salvador de les Espases

Foto de grup a St.Salvador Espases

Fins a 12 persones ens vam trobar per fer la matinal circular des de Monistrol de Montserrat fins a Salvador de les Espases tot disfrutant, a l'anada d'unes vistes espectaculars de la Muntanya de Montserrat entre la boira, i de tornada del passeig per part del Parc Fluvial del Llobregat.

A Sant Salvador de les Espases vam fer la parada per esmorzar, aprofitant el petit i acollidor refugi on ens van atendre molt amablement.

Amb menys temps del previst vam acabar el nostre circuit tot esperant retrovar-nos a la propera sortida.

Us deixem les imatges per a que pogueu gaudir de les vistes.

1 desembre - PR C-128 Cingles de Vallcebre

Foto de grup a Santa Magdalena

 

Un grup de 18 persones hem sortit de Manresa a les 7.45h per tal d’anar al Berguedà i seguir un PR circular, el PRC-128, Cingles de Vallcebre, amb vistes espectaculars a diferents serralades.

El punt de sortida ha estat la plaça principal del poble de Vallcebre, on hi ha un pal indicador amb set possibles rutes a fer. Nosaltres hem agafat el PRC-128 direcció Santa Magdalena. D’aquest primer tram cal destacar algun rierol glaçat i restes, al llarg del camí, de la nevada que havia caigut el dia anterior. I després de tres quarts d’hora, el primer punt d’interès: l’ermita de Santa Magdalena, on ens hem fet la foto de grup.

Tot seguit hem continuat caminant, de pujada, fins arribar al Grau del Sastre. Aquí hem fet una parada per esmorzar i gaudir d’unes vistes fantàstiques. I ja no hem deixat de tenir-les en bona part del recorregut: primer alguns dels cims més emblemàtics de la Vall de Núria com són el Puigmail i el Noufonts, després, i molt més propers, el Puigllançada, la Tossa d’Alp i el Penyes Altes. I ja de tornada cap el poble, el Pedraforca i el Cadí entre d’altres. I tots ells amb una cosa en comú: la neu que els cobria.

I entre cingles, corriols i camins arribem al punt de partida a les 14h. Una petita parada i cap a casa que hi ha gana!

3 novembre: Vidrà-Santuari de Bellmunt-Molí del Salt...benvinguda tardor!

Foto de grup al Santuari de Bellmunt

Fins a 25 participants ens van concentrar per donar la benvinguda als colors de la tardor en un paratge proper i sovint desconegut.

A l'hora acordada ens vam dirigir al punt d'inici de la nostra sortida. El poble de Vidrà. A mida que ens hi acostavem, els colors del paisatge anaven canviant. Allà la tardor ja estava instal·lada!

Primerament tot resseguint el GR 3 vam pujar al Santuari de Bellmunt. Esmorzar, visita a l'entorn i foto de grup, per seguidament baixar fins a la Tosca dels Degollats, una formació calcàrea força espectacular. Unes quantes fotos i sense perdre temps vam seguir el PR C47, Camí Vora Ges que va de Torelló a Vidrà, fins arribar al Salt del Molí del Salt on vam aprofitar per dinar, amb aigua suficient per oferir més espectacularitat a la sortida. Tot l'entorn ens convidava a fer fotos...

Alternant núbols i clars, típics també de la tardor, vam arribar al final de la nostra sortida, sense deixar de pendre una beguda tot fent la xarradeta.

Fins la propera!

 

6 Octubre - Feixans del Montsec...senzillament espectacular!

Foto de grup

Fins a 16 participants ens vam reunir per recòrrer els espectaculars Feixans del Montsec (com veureu a les fotos). Uns quants anavem una mica espantats, però amb moltes ganes de viure una gran experiència. No ens van defraudar. Els paissatges van ser fantàstics, diferents, originals...i molt menys arriscats del que les imatges mostren.

Per finalitzar, vam viure unes demostracions de parapent i ala delta que tampoc ens van deixar indiferents. El Montsec...un territori per descobrir...i una jornada per recordar. Moltes gràcies Ton.

15 Setembre - Gran Roca de Canalda i Roc Falcon

Foto de Grup

Fins a 37 persones vam participar en la primera sortida del curs de CEM Senders 2013-2014.

Ens vam acostar tots, segons l'horari previst fins al poblet de Canalda, on vam aparcar. L'espesa boira és va anar disipant per la part baixa de la Gran Roca de Canalda, deixant-nos visitar totes les coves de la seva base des de les Coves dels Moros fins a Ca la Rita, però finalment no vam realitzar la resta del recorregut, ja que la part alta de la Roca de Canalda seguia enboirada.Vam optar per seguir el GR de tornada al poble.

Després d'un bon àpat a la plaça de l'Esglèsia, ens vam acostar fins a Roc Falcon, on amb la detallada explicació del guia vam poder conèixer millor la cria d'aquestes aus.

14 Juliol - PR C-125 Els Empedrats

Foto de grup. Al fons el Refugi de Sant Jordi

Vam ser 23 els participants que no ens vam voler perdre la darrera sortida del curs, el PR C-125. Una circular que s'inicia al Veïnat d'Hostalet i va pujant per la Collada de la Pelosa, fins al Refugi de Sant Jordi, i retornant tot seguint per un tram dels Cavalls del Vent, enumenats "Els Empedrats" fins de nou al lloc de sortida. Aproximadament uns 800 mts de desnivell i 10 Kms de recorregut.

El dia es va iniciar clar i ens va deixar gaudir d'unes esplèndides vistes del Pedraforca. Un cop arribats al Refugi de Sant Jordi, els núvols van anar apareixent i compactant-se. De baixada vam haver de travessar el riu Pendís unes quantes vegades, fent més o menys equilibris...i vam poder disfrutar de les cascades i tolls que, aquest any, podem trobar sens falta. Fins i tot vam fer una visita "llamp" al Bullidor de la Llet, on brullava aigua per arreu.

Al migdia, quan quedaven pocs metres per arribar de nou al Veïnat d'Hostalets, es va tapar del tot i va començar a ploure. Va ser quan vam estar tots aixoplugats, que va caure un bon xàfec! Aquest cop ens va anar d'un pel!

Una bonica sortida de final de temporada.

Fins la temporada vinent!

 

16 de juny- De Rocabruna a Montfalgars

Foto de grup al cim de Montfalgars

En aquesta ocasió ens vam reunir 9 persones per a conquerir el cim de Montfalgars, des de la petita població de Rocabruna.

A ser pocs participants, de seguida vam tenir els cotxes organitzats, i ens vam posar en marxa cap al Ripollès. Un cop localitzat l'aparcament vam començar a seguir la pista forestal que ens duria, tot seguint les marques del PR, fins a Coll de Vernadell. Vam anar seguint la frontera, tot carenejant i localitzant unes noves marques, ara groges, i pujant, deixant unes esplèndides panoràmiques a la nostra esquena, del Montseny, el Puigsacalm...Un cop assolit el cim, vam baixar cap a Coll d'Ares, amb molt bones vistes del Canigó, per acabar fent la circular a l'aparcament dels cotxes.

Tot i, a priori, considerar-se una sortida facileta, a la tornada es va complicar una mica, ja que no ens vam adonar d'un trecall per on ens hauriem d'haver desviat, i això va fer que els més experts posessin a prova les seves dots d'orientació tot travessant camps i vorejant algun famer, per a tornar a trovar el camí que ens duia de nou als cotxes. Va ser una estona d'aventura i improvització força divertida.

Per acabar d'arrodonir el dia, vam acostar-nos fins la població de Beget, on vam visitar la petita esglèsia i aprofitar per descobrir raconets de gran bellesa. Un poblet ensizador. Va ser la "cirereta" de l'excursió.

 

26 de maig- Pedraforca 360º

Foto de grup

Multitudinària sortida la de diumenge 26 de maig a la volta al Pedraforca 360º tot seguint el PR C-127.

Fins a 43 participants ens vam trobar a l'hora indicada a l'aparcament del Lidl de Manresa per a anar fins a Gósol, inici de l'excursió.

A mida que anavem arribant a aquesta bonica població, ens vam anar preparant per la sortida, que es va realitzar a les 10 del matí.

Sense pressa, però sense pausa, vam anar pujant pel Camí de Cerdanya que ens va portar fins a Collel, pas natural del Cadí al Pedraforca, tot contemplant les fantàstiques valls de la Cerdanya.

Des de Collel, on vam fer una petita parada, vam baixar tot seguint la pista fins al Refugi LLuís Estasen, on ens vam reagrupar per a continuar l'excursió.

Des d'aquí vam continuar com si anessim a l'enforcadura del Pedraforca. En un moment determinat vam girar a l'esquerra tot seguint baixant per un corriol estret que passa pel mig del bosc.

D'acord amb les indicacions del Ton Pio, ens vam desviar una mica per dinar en una font prop de Gósol i retornar a la Plaça on vam iniciar la sortida.

Fins la propera!

21 d'abril - Turó de l'Home i Les Agudes des de la Font de Passavets (Montseny)

Foto de grup a Les Agudes

Un grup de 16 persones hem sortit de Manresa a les 7.30h per tal d’anar a la zona del Montseny i pujar a dos dels seus cims més emblemàtics: el Turó de l’Home i les Agudes, els dos amb una altitud aproximada de 1706 m.
El punt de sortida ha estat la Font de Passavets, a peu de la carretera que porta a Santa Fe de Montseny. Des d’aquí, hem anat seguint el PR-C 208 que poc a poc s’anava enfilant, primer enmig d’una fageda i més endavant d’una avetosa. A destacar d’aquest primer tram un pou de neu que hi havia a pocs metres del camí. Finalment hem sortit a un prat anomenat els Rocs Cremats i des d’aquí hem pujat al Turó de l’Home, primer dels cims a visitar.
Tot i que hem gaudit de bones vistes, els núvols han fet que no hagi estat un dels dies més espectaculars. Hem esmorzat i ben aviat hem continuat la marxa, ja que el fred ha començat a fer acte de presència.
Hem seguit pel GR-5.2. Es tractava d’un corriol molt fressat i planer, des del qual vèiem el Turó de l’Home a la nostra esquena i les Agudes al davant. Poc després hem travessat una petita tartera, i hem fet una darrera pujada fins arribar al cim de les Agudes. Aquí hem fet una altra parada per gaudir de les vistes.
Tot seguit hem desfet el darrer tram de pujada per agafar de nou el PR-C 208 i
començar a baixar, una altra vegada, enmig d’una fageda. Pel camí, una altra font, la de Briançó. I poc abans de la 13h ja tornàvem a ser als cotxes. Uns han decidit quedar-se a dinar per la zona i la resta hem tornat cap a casa.

Fins la propera!

24 de març - Bufadors de Beví (Osona)

Foto de grup

Una trentena de persones, molts participants per primer cop de CEM Senders, amb moltes ganes de conèixer nous raconets de la nostra geografia, ens hem reunit per a realitzar la sortida d'aquest mes a un indret màgic d'Osona, els Bufadors de Beví.

Tot seguint la planificació inicial, hem iniciat el recorregut prenent la pista que al cap d'uns 300 mts ens ha endinsat, tot girant a la dreta i seguint uns senyals verds pintats de fa poc, a la Serra de Bufadors. Després d'enfilar-nos una mica per l'ombrivol corriol, hem començat a trobar els primers Bufadors dispersats per terra. Tot seguint la traça evident del camí, hem pogut anar gaudint del paisatge.

Un cop arribats a dalt de tot de la carena, el grup s'ha dividit en dos. Uns han seguit la carena amb els senyals verds que els ha portat de nou directament al Coll de Beví, on hem deixat els cotxes, i la resta hem baixat per la part assolejada de la Serra, tot seguint uns senyals rosats migs descolorits, fins a trobar de nou la pista d'anada del matí.

D'acord amb l'horari estimat, a quarts de tres hem arribat a Manresa a gaudir del merescut dinar.

Moltes gràcies per la vostra participació i fins la propera!

10 febrer - Colònies de Valls i Palà de Torruella (Bages)

Foto de grup a Can Riols

Un grup de 26 persones ens hem reunit avui per visitar un petit bocí de la nostra comarca, el Bages. Ens hem arribat fins a la Colònia de Valls de Torruella per, primer resseguint el GR 3 Camí de la Sal i després el PR 134 en un petit tram, visitar els menhirs Vinya Sala i el Dolmen del Samuntà, prop de Súria. Posteriorment hem pujat fins a Can Riols des d'on hem pogut gaudir d'unes vistes enterenyinades de Montserrat. Tot seguit hem acabat la circular travessant la Colònia de Palà i resseguint la ribera del Cardoner hem arribat de nou, a Valls de Torruella.

20 gener - Hospital de Sang (Parc Natural Sant Llorenç del Munt i l'Obac)

Foto de grup a l'Hospital de Sang

Tot i les inteneses pluges d'ahir i les previsions del temps, un grup de 23 excursionistes ens hem reunit aquest matí per visitar l'Hopital de Sang, al proper Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Un cop al Coll d'Estenalles i localitzat el GR 5 l'hem seguit fins a Coll de Boix. La boira no deixava gaudir de les impressionats vistes que des d'allà es veuen de la serralada de Montserrat ni de la Mola ni el Moncau. Des d'allà, haguessim pogut anar directament al nostre destí, però tot seguint les indicacions del blog del nostre amic Antonio Nalda, ens hem arribat fins al Coll de la Tanca des d'on ens hem dirigit a la Cova d'en Tinet (o Cova del Racó Gran de Matarrodona) on hem fet parada per esmorzar.

Tot seguit, veient com la boira anava desapareixen i podiem gaudir de les impressionants cingleres i vistes de la zona, hem enfilat fins a l'Hospital de Sang, on, amb els lots, hem pogut inspeccionar uns metres de la cova annexa per disfrutar dels colors i formes de l'agua que "plorava" per les seves parets.

Una matinal per descobrir nous racons d'un Parc Natural que, tot i tenir molt a la vora, alguns desconeixem. Esperem tornar-hi aviat amb noves propostes.

9 desembre- Matagalls (des de Sant Marçal)

Foto de grup al cim del Matagalls

Un grup força nombrós de 22 excursionistes ens vam trobar el diumenge, tot el i fred que feia a primera hora del matí, disposats a pujar el Matagalls (Montseny) per la seva ruta més clàssica.

Un cop arribats al l'aparcament, el Coll de Sant Marçal, sols ens va calguer seguir el GR 5.2. El camí, molt fresat i ple de fulles per terra en aquesta època de l'any, no té pèrdua.

Tot i que des de lluny ja es preveia que trobariem el cim enfarinat de neu, força abans d'arribar-hi, a partir del Coll Pregon, vam haver d'anar en compte més d'un cop per tal de no relliscar. Les fulles tapaven el glaç que hi havia al camí i per tant s'havia d'anar alerta.

Des del cim es contemplava una magnífica panoràmica. El dia clar i net permetia veure el mar, contemplar Montserrat, la plana de Vic, les Guilleries, la zona del Collsacabra, el nevat Pirineu.

Vam aprofitar per fer un mos i tot seguit, abans d'agafar fred, vam desfer el camí de nou fins al Coll de Sant Marçal, tot anant en compte de nou amb l'esplèndida alfombra de fulles que cubrien la baixada.

25 Novembre - De Vidrà al Castell de Milany

Un grup de 17 persones ens vam animar a anar a la comarca d’Osona per fer el recorregut que separa Vidrà del Castell de Milany, seguint el GR 151.1 i el PR C-59. Vam sortir amb puntualitat a les 7 de Manresa, vam deixar els cotxes al poble de Vidrà i poc després de dos quarts de nou vam començar a caminar. El primer tram era per una pista que de mica en mica s’anava enfilant, així que ben aviat vam entrar en calor. Al cap de pocs minuts vam abandonar la pista per agafar un corriol que pujava ràpidament fins a la casa de Palou Xic. A partir d’aquí, els boscos que es recorren són impressionants. Primer roures i alzines, i després una fageda que sembla treta d’un conte de fades. Vam continuar fins arribar als “Plans del Coll”, on vam aprofitar per esmorzar al costat d’un roure de dimensions considerables. Amb les piles recarregades, vam continuar pujant cap al Puig de l’Obiol per un corriol amb molt bones vistes. I ja dalt del Puig, cal destacar l’escenificació que vam fer uns quants dels soldats d’Iwoshima! A partir d’aquí vam baixar fins arribar al Coll de Milany, des d’on ja es veia el Castell. I després d’uns metres, uns esglaons de pedra ens van permetre arribar al Castell, on hi havia unes vistes fantàstiques d’algunes serralades catalanes. La tornada la vam iniciar per una pista. Estava una mica enfangada, però en bon estat. Fins que ens vam trobar amb la nota negativa de la sortida quan vam arribar a un tram on tres tot-terrenys l’havien destrossat i deixat en un estat lamentable. Poc després, vam fer una parada per dinar aprofitant que vam trobar un prat prou ample. I ja només quedava arribar de nou al GR que ens tornava cap a Vidrà i de nou cap a casa, amb temps suficient per anar a votar!

21 Octubre - Canvi Vallcebre per les Fonts de Navarcles (per les pluges)

Foto de grup a la Font de l'Avi (Colonia Jorba)

Finalment, i degut a la previsió de pluges, hem decidit modificar el nostre itinerari i fer una sortida més curta i més propera, deixant reservat per una altra ocasió el PR-128 pels Cingles de Vallcebre.

Així doncs, tot i que a les 8 del matí queia a Manresa un bon xàfec, mica en mica el cel s'ha anat obrint donant pas a unes magnífiques clarianes que, a les 10 del matí ens feien preveure que, segurament, no acabariem xops.

Fins a 19 persones hem fet aquesta tranquil·la i agradable passejada per les Fonts de Navarcles. Uns repetidors de l'any passat, i d'altres descobrint nous indrets del Bages, hem gaudit d'una matinal, amb un sol i una calor inesperats totalment.

Esperem que, per les properes sortides, les previsions del temps ens permetin seguir l'itinerari previst, però si cal, anem aprenent a improvitzar.

Gràcies a tots per la vostra assitència.

10 juny- Serrat del Migdia

Cim del Serrat del Migdia

Un petit grupet de 8 persones (7 dones i el Carles) vam pujar el passat dia 10 al Serrat del Migdia. A tots ens han quedat ganes de tornar a fer aquesta mateixa excursió allargant-la per les Canals de Sant Miquel i realitzant-la de forma circular.

Va ser un bon dia finalitzat amb bany al Pont del Climent, indret on haviem deixat els cotxes aparcats.

29 abril - El Montcau i la Mola al nostre abast

Fins un total de 17 participants ens vam reunir per fer una caminada clàssica pel parc natural de Sant Llorenç del Munt, la Mola i el Montcau des del Coll d'Estenalles.

Ens vam trobar puntualment a l'aparcament de Lild, al costat del Pont de Ferro de Manresa i un cop distribuits els cotxes ens vam dirigir directament cap a Navarcles, Talamanca i l'aparcament del Coll d'Estenalles tot esquivant algun ciclista que baixa pel mig de l'estreta i sinuosa carretera sense adonar-se'n que també hi ha cotxes que hi circulen...

Un cop a Coll d'Estenalles, de seguida ens vam posar en marxa, ja que tot i que el sol lluïa, l'aire era més aviat fresquet i era qüestió de no refredar-nos.

Primerament vam decidir fer el tram més llarg fins a La Mola, per després, de tornada, coronar el cim del Montcau.

Tot "xino-xano" gaudint del paisatge de Montserrat al fons i de l'esplèdit i nítid matí, vam pujar fins a la Mola, on vam descansar i fer un petit mos.

Allà ens vam dividir en dos grups. Uns van baixar més ràpidament per anar a conquerir el Montcau, i els altres, deleitant-nos en el paisatge vam decidir deixar el Montcau per una altra ocasió i anar directament a l'aparcament.

Mica en mica els núvols s'anaven formant i auguraven alguna descarregada tard o d'hora...Vam estar de sort i vam poder fer la ruta complerta amb sol. A l'hora prevista ja erem a dinar a casa.

Aquí teniu les fotos de grup dels dos cims.

25 de març- Esplèndit dia per visitar el Cogulló de Can Torre (Rajadell)

Tot el grup al Cogulló de Can Torre

Tot i el canvi d’hora un grup d’onze persones ens vam animar a llevar-nos d’hora per fer el recorregut circular de 18 kms entre Rajadell i el Cogulló de Cal Torre.

Així, a les 7.30 ens vam trobar a l'aparcament del Bàsquet Manresa, a la zona del Congost. Ens vam distribuir en cotxes i ens vam desplaçar fins a “Les Casetes” de Rajadell, punt de partida de l’itinerari. Vam començar a caminar, primer amb una mica de fred, però va ser poca estona perquè ben aviat vam començar a pujar per una pista forestal que ens va fer entrar a tots en calor. D’aquesta primera part cal destacar una antiga bassa que ara està en desús.

Després de quaranta minuts de pujada, vam abandonar la pista per agafar un petit corriol. I al cap d’una estona la primera recompensa: unes vistes del Bages i els seus voltants impressionants, i més amb el dia tan clar que feia. Continuant pel corriol vam divisar una antiga ermita: Sant Marc Vell. Uns quants ens vam desviar uns metres per tal de poder fotografiar-la de ben aprop, tot i que ara ja està en ruïnes.

Un cop acabat el corriol, de nou una pista que ens va portar al punt més alt del recorregut: el Cogulló de Cal Torre. Aquí vam fer una paradeta per esmorzar i per fer la foto de grup, uns amb càmeres professionals i d’altres no tant!

A partir d’aquí, el camí ja era de baixada. Primer per un corriol força malmès i després per una pista que semblava que no s’acabava per la calor i per la gana que començàvem a tenir! Finalment, però, vam arribar als cotxes i després de fer una mica d’estiraments vam tornar cap a casa.

29 gener 2012- Recorregut per la Serra de Montlleó amb força fred

Fins a 52 persones ens vam reunir per a realitzar la segona surtida de CEM Senders d'aquesta temporada. Tot i el mal temps de fred i neu que s'anunciava, la majoria dels participants ens vam trobar a l'hora indicada a l'aparacament del Lidl per anar-nos a reunir amb la resta a l'indret de l'inici de l'excurssió, a les afores de Manresa, a Can Poc Oli.

Des de l'allà, el Ramon va considerar adequat realitzar unes petites modificacions a l'itinerari, ja que part del mateix estava força enfangat i feia de molt mal caminar, sobretot pensant en tota la colla que èrem.

Així doncs, després de poc més de 5 ó 10 min de començar a caminar ens vam desviar, tot travessant la riera, cap al Pou de Glaç de l'Agneta, on uns quants, per torns, van entrar. Ens va sorpendre gratament tant les seves dimensions, que sols es veuen quan ets dins, com el seu bon estat de conservació després de la seva restauració.

Vam continuar pujant fins al Gorg dels Esparvers, on vam fer una primera aturada per contemplar a vista d'ocell la Riera de Rajadell. Seguidament, tot passant per unes cabanes, vam enfilar cap a la Carena de Montlleó. A mida que pujavem, semblava que la boira s'esvairia d'un moment a l'altre, però no va ser fins al final de la sortida que ho va fer, acabant lluïnt el sol.

Un cop dalt de la Serra, vam anar direcció Salelles fins el Mas de l'Oller, on la boira ens va deixar fotografiar uns paissatges realment insòlits. Semblava que els fantasmes apareixerien d'un moment a l'altre...

La tornada es va realitzar pel tram baix de la Riera de Rajadell, tot passant pel Grog de les Escaletes on vam aprofitar per fer una foto de grup abans d'acabar la sortida.

13 Novembre 2011- CEM Senders estrena curs a les Fonts de Navarcles

Font de l'Angle

En aquesta ocasió ens vam reunir fins un total de 20 assistents (11 dones i 9 homes) per fer el recorregut de 10 Kms de les Fonts de Navarcles tal i com haviem planejat.

A l'hora acordada ens vam trobar a l'aparcament del Lidl. Vam distribuir cotxes i ens vam desplaçar fins a la Font Vella de la bagenca població de Navarcles. Allà, tot seguint l'horari indicat, vam realitzar el recorregut continuant per la Font Nova, i la Font de Solervicenç, on vam trobar una serp que el Vicenç va ser capaç d'agafar amb les mans per ensenyar-la a tots els que estavem allà.

Un cop passat l'ensurt de la serp, ens vam dirigir direcció a la Font de l'Angle, i com havent passat la masia, ens vam desviar una mica per visitar la Font de Boixà, abans d'arribar a la Font de l'Angle (foto).

Tot seguint el riu Calders, vam visitar l'Esglèsia de Sant Pere de Viladecavalls i vam arribar a la Colònia Jorba, on van fer un petit esmorzar, tot recuperant forçar per enfilar el tram final de la sortida cap el Llac de Navarcles, Font de la Cura i tornada novament a la Font Vella, on haviem deixat els cotxes aparcats.

Un bon inici de curs amb una excursió relaxada de descoberta de racons del Bages coberts dels colors propis de la tardor. 

AJUDANS! . CAMPANYA 1 EURO PER RECUPERAR EL REFUGI

Ls teva aportació ens es molt valuosa, per tirar endavant un refugi renovat i actual. Podeu fer la vostra aportació al número de compte 0081.0049.54.0001893590.

Periòdicament anirem actualitzant la relació d'Entitats i Centres Excursionistes col·laboradors.

Més informació aquí.

COL·LABORACIONS

Centre Òptic del Bages
Grans descomptes, vine a veure-ho.
40% descomptes.pdf
Documento Adobe Acrobat [808.5 KB]

Xalet Refugi Rasos de Peguera

El Xalet Refugi Rasos de Peguera resta obert al llarg de l'any.

La Lídia i en Xevi, guardes del refugi us atendran molt amablement.

 

Informació reserves:

Telf:  640 161 482 (whatsapp o telegram)

xaletrasosdepeguera@gmail.com

Lidia Molano Mañas i Xevi Generó Boix

xaletrefugirasosdepeguera.wordpress.com

 

Notícies

Totes les notícies relacionades amb els nostres esportistes i qualsevol novetat de la federació. Aquí

Xalet Refugi dels Rasos de Peguera

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Centre Excursionista Montserrat